Önnek probléma?
Nekünk kreatív innováció!

Irattári infrastruktúra és atmoszféra

Az iratok hosszú távú megőrzése érdekében, a megfelelő atmoszféra és infrastruktúra kialakítása elengedhetetlen. A papír alapú irattári anyagok megőrzésére szolgáló raktárhelységgel szemben támasztott követelmények az alábbiak, amelyeket az irattárainkban természetesen minden esetben biztosítunk:

  • Irattári helység megvilágosítása: Az iratok számára a legoptimálisabb körülmény a természetes fény kiszűrése és a raktár megvilágosítása UV-mentes, vagy kevés UV-sugárzást kibocsátó világítótestekkel, emellett a helység megvilágításának erősségét és idejét a lehetőségek szerint minimalizálni kell. Ennek megfelelően az ablakok száma minimális, illetve eszerint kerültek felszerelésre a világítótestek, amelyek a tűzvédelmi előírásoknak is eleget tesznek. A világítóberendezések egységenként működtethetőek a világítás idejének minimalizálása érdekében.
     
  • Levegő páratartalma, hőmérséklete: A raktárhelységet megfelelően temperáljuk, amelynek maximális ingadozásánál szem előtt tartjuk az optimális értékeket. A levegő páratartalmát nagyságrendileg 50 %-os értéken tartjuk. Mindezen értékeket rendszeres időközönként ellenőrizzük.
     
  • Alkalmazott polcrendszer: Az iratok tárolását nagy teherbírású, biztonságos polcrendszer biztosítja, amelyet az igényeknek megfelelően állandóan bővítünk akár mennyiségben, akár méretben, típusban. A polcrendszer munkavédelmi szempontból bevizsgált, EPH-rendszerbe bekötött, s a talapzathoz rögzített.
     
  • Irattároló dobozok: A megfelelő dobozok alkalmazása nélkülözhetetlen a hosszú távú iratmegőrzés érdekében. Ennek megfelelően dobozaink kiváló minőségű, nagy teherbírású kartonból készültek, melynek köszönhetően stabilan egymásra helyezhetők, illetve pormentes és biztonságos tárolást tesznek lehetővé. Az irattári dobozokat mindkét oldalon fogólyukkal láttuk el a könnyű mozgathatóság érdekében. A különféle iratok tárolása érdekében széles választékkal rendelkezünk a dobozok terén, s az Ügyfeleink igényeinek megfelelően akár személyre szabott dobozok gyártását és rendelkezésre állítását is vállaljuk.

A biztonságos működés érdekében berendezéseinket rendszeresen felülvizsgáltatjuk és korszerűsítjük.

 Tanúsítványaink
Kapcsolat
DocuDepo Kft.
1145 Budapest,
Újvilág u. 50-52.
Telefon: +36 1 469 6233
Fax: +36 1 469 6298
Bejelentkezés
Felhasználónév
Jelszó
Ügyfélazonosító